Interioarele in stil shabby chic sunt elegante, frumoase si au un farmec pe care doar cateva stiluri il pot obtine.
Avand in vedere ca putem alege dintr-o multitudine de stiluri atunci cand ne hotaram sa decoram sau sa redecoram interiorul casei, stilul „shabby chic” este in continuare unul dintre cele mai alese printre pasionatii de design.
Stilul shabby chic se refera la arta de a decora casa cu elemente de mobilier uzate sau cu aspect invechit, creand astfel un ambient elegant si prietenos. Este un stil care transmite pacea, inspirat in mare masura de un mix dintre vintage si rustic, cu un farmec aparte punant pe primul loc tesaturile cu motive florale si accesoriile in culori pastelate.
Acest stil este o ocazie perfecta pentru a ne exersa creativitatea deoarece este potrivit pentru orice incapere a casei, iar pentru a-l obtine, nu este suficient in a da un strat de vopsea alba tuturor elementelor de mobilier si adaugant aspectul lui caracteristic de uzura.
De asemenea, stilul shabby chic poate fi folosit si in amenajarea gradinilor.
Afla, din articolul de mai jos, ce reprezinta decorul shabby chic si cum poti alege corpurile de iluminat care sa se potriveasca perfect cu stilul ales.
Cum a aparut stilul shabby chic?
Stilul shabby chic a aparut in anii ‘80 si este originar din Marea Britanie. Desi shabby reprezinta termenul englezesc pentru jerpelit sau saracacios, interioarele decorate in acest stil emana eleganta si creativitate, prin intermediul pieselor de mobilier si al accesoriilor cu un aspect invechit.
Se poate spune ca stilul shabby chic are multe in comun cu stilul vintage, fiind definit de accesorii si decoratiuni peste care timpul si-a lasat amprenta.
Shabby chic se incadreaza la granita dintre modern si retro, fiind un stil feminin, care se indeparteaza de cel clasic, ce poate fi caracterizat ca masculin. Printre elementele care caracterizeaza acest stil se regasesc culorile pastelate, mobilierul vechi, tapetul inflorat si texturile care creeaza confort si caldura.
Cum amenajezi o locuinta in stilul shabby chic?
Datorita popularitatii acestui stil de amenajare, shabby chic a fost integrat in numeroase locuinte, atat in amenajarea camerelor, cat si a gradinii. Trebuie sa stii faptul ca shabby chic nu reprezinta un stil de amenajare pe placul (tuturor) barbatilor, deoarece presupune o abundenta de culori pastelate de alb, roz sau bleu, alaturi de motive florale, care sunt folosite pentru accesorii si obiecte de decor.
Daca iti doresti sa amenajezi o locuinta in stilul shabby chic, tine cont de faptul ca obiectele din plastic sau ramele foto din inox nu se vor potrivi in decor. Alege, mai degraba, perne cu aer retro, mobila veche din lemn sau lenjerii pastelate, cu aer boem.
Daca ti se pare ca stilul shabby chic se aseamana prea mult cu casa veche a bunicii, poti evita monotonia indreptandu-te catre abordarea mix and match. Astfel, daca integrezi in dormitor mobila veche, cu vopsea scorojita, poti incorpora o masuta moderna de cafea, care sa echilibreze linia decorului.
Ce corpuri de iluminat se potrivesc intr-un decor shabby chic?
Daca iti plac stilurile care combina elemente romantice, rustice dar si sofisticate, merita luata in considerare folosirea unor elemente de iluminat in stil shabby chic.
Lustrele pot fi elementele de decor cele mai emblematice dintr-o camera, mai ales daca sunt realizate din materiale si culori care atrag privirea. Este posibila crearea unui ambient placut in interiorul locuintei fara modificari drastice, prin urmare, fara sa cheltuim mai mult decat ne putem permite.
Tinand cont de nuantele pastelate, imprimeurile florale, veiozele si lampadarele cu abajur crosetat sau ornat cu dantela si funde, sunt alegerea perfecta pentru un spatiu de dimensiuni reduse.
Pentru o atmosfera cu un rafinament aparte, putem lua in calcul si un candelabru cu cristale. Desigur, daca spatiul ne permite acest lucru.
Alegerea stilului Shabby Chic pentru casa ta este parierea pe eleganta, caldura si feminitate cu acea atingere a trecutului ca si cum ar fi o frumoasa mostenire, dandu-i un aer mai sofisticat si rafinat. Este o imbinare intre vintage si clasic, si poate fi adaptat oricarei locuinte si stil de viata.
Felicitari autorului pentru modul exceptional in care a abordat acest subiect! Este clar ca are o pasiune pentru ceea ce face si ca isi doreste sa impartaseasca cunostintele sale cu ceilalti. Astept cu nerabdare urmatoarele articole de pe joojoo.ro!
Am descoperit multe lucruri noi citind acest articol, iar unele dintre ideile prezentate mi-au deschis cu adevarat perspectiva asupra subiectului. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor interesati de domeniul abordat.
Mi-a placut foarte mult modul in care au fost prezentate argumentele si exemplele din articol. Este evident ca autorul a facut o cercetare amanuntita inainte de a redacta acest material. Apreciez efortul depus pentru a oferi cititorilor informatii relevante si bine documentate.
Articolul de pe joojoo.ro este extrem de interesant, oferind informatii valoroase despre subiectul abordat. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate si de modul in care autorul a structurat articolele pentru a fi usor de inteles.