Confruntarea cu provocarea interesanta de a decora orice camera din casa noastra este intotdeauna o provocare pe care o acceptam cu un amestec de bucurie si entuziasm febril.

Poate ca aceasta explozie de senzatii este cea care, nu in putine ocazii, ne determina sa comitem un act impulsiv, cum ar fi cumpararea de mobila fara sa masuram, sa calculam sau sa ne gandim, toate acestea avand mult de-a face cu experienta si putin sau deloc cu pasiunea.

Fie ca este un spatiu comun cu zona de living sau o camera separata, livingul este una dintre cele mai versatile incaperi din casa, unde impartasim momente cu familia, mancam, ne uitam la televizor si, uneori, chiar si lucram.

Din aceste motive, este important sa se decida corect distributia si decorarea acestei camere, evitand unele greseli pe care avem tendinta de a le face fara sa ne dam seama.

De aceea, astazi vrem sa iti spunem care sunt greselile pe care nu trebuie sa le faci atunci cand iti decorezi sufrageria. Principalul obiectiv pe care nu trebuie sa-l lasam deoparte este de a face acesta zona practica, functionala si armonioasa.

In acest fel, ne va placea sa fim acolo si chiar sa-l impartim cu familia sau prietenii. Pentru a realiza acest lucru, trebuie sa te gandesti inainte si sa aloci spatiu suficient pentru mobilier si alte secrete pe care ti le vom spune mai jos.

Amplasarea gresita a mobilierului

Mobila lipita de perete este una dintre principalele erori pe care le face toata lumea. Indiferent ca este vorba de coltare de living sau o canapea confortabila, incearca sa oferi camerei mai mult spatiu. Impingand mobilierul pe toti peretii sufrageriei nu vei face decat sa distrugi principiul esteticii.

Vizual, livingul tau nu pare sa „respire”, asa ca incearca sa obtii o zona de conversatie si trage canapeaua mai in fata cu cativa centimetri.

Perdele si draperii mult prea grele

Tesaturile dense si grele nu-si gasesc locul intr-un living modern. Chiar daca sunt dintr-un material de calitate sau au un imprimeu deosebit, cu siguranta nu iti doresti ca perdelele si draperiile sa fie piesa de atractie a camerei. Ia in considerare montarea unor jaluzele din tesaturi neutre sau perdelele vaporoase, care sa ofere o nota subtila incaperii si sa serveasca scopului lor practic.

Abordarea unui stil haotic

Daca neglijezi scopul camerei si incepi sa o amenajezi fara sa ai in minte o directie, vei obtine o incapere in care te pierzi printre piese de mobilier si decoratiuni. Depozitarea este esentiala, dar nu tine totul in spatele usilor inchise, pentru ca vei transforma camera intr-una cu aspect minimalist.

De cealalta parte, nu este indicat nici sa expui toate statuetele, decoratiunile si obiectele tale pretioase in interiorul livingului. Gaseste un echilibru intre ceea ce iti doresti si ceea ce ai nevoie si alege un stil de design interior care te caracterizeaza.

Pozitionarea incorecta a televizorului

Nu ne putem inchipui un living fara televizor, dar vedem adesea acest echipament intr-un loc nesigur sau greu de ajuns cu privirea. Cel mai bun loc pentru pozitionarea unui televizor este pe un perete gol care nu blocheaza lumina naturala.

Prea multa simetrie

In teorie, simetria ofera armonie si chiar frumusete. Totusi, in decorul unui living este indicat sa limitezi perechile la un numar destul de mic, doua sau cel mult trei. Daca fiecare element are perechea lui intr-o incapere, acest lucru va crea un aspect plictisitor, obositor si chiar artificial.

Daca exista piese care consideri ca au nevoie de o similitudine perfecta, ca de exemplu doua fotolii identice, incearca sa folosesti perne cu design diferit. Sparge monotonia cu articole care au model asemanator, dar culori diferite ori care se regasesc in aceleasi nuante, insa intr-un design distinct.

Prea putina culoare la nivelul podelei

Nici o camera nu este completa fara covoare. Pe langa functionalitatea lor, aceste elemente sunt importante pentru decor. Intr-un living deschis, covoarele pot fi folosite pentru a separa zonele. Covoarele trebuie sa fie adaptate dimensiunilor sufrageriei si stilului ales, sa aduca mai multa culoare si sa infrumuseteze decorul.

Mobila supradimensionata

Multi oameni obisnuiesc sa integreze corpuri de mobilier masive in living, mai ales daca locuiesc intr-o casa mai putin spatioasa. Mobila supradimensionata va face sufrageria sa para si mai mica, de aceea este mult mai util sa fie folosite piese de dimensiuni medii, multifunctionale, care sa poata fi mutate usor dintr-o camera in alta daca este nevoie de mai mult loc.

Lipsa culorilor

In cazul in care camera are putina lumina naturala sau artificiala si este mica, ar trebui sa folosesti tonuri calde, deschise, cum ar fi alb, bej, roz sau culori asemanatoare nisipului. Nu este necesar ca intreaga casa sa fie vopsita in aceeasi culoare sau ca toate textilele si imprimeurile sa fie la fel, dar ai grija la tonurile imposibile si la amestecarea stilurilor.

O varianta reusita este sa optezi pentru o baza alba, aceasta ofera multa lumina si, combinata cu alte tonuri, poate da multa expresivitate si caldura ambientului, iar tonurile care trebuie evitate sunt culorile reci, cum ar fi verdele si albastrul. Aceste tonuri absorb multa lumina si sunt recomandate doar in spatii mari, cu ferestre si iluminare buna.

Este important sa respecti toata lumina naturala pe care o ai. Acest lucru va genera o mai buna circulatie a aerului si o igienizare naturala a zonei. Pentru aceasta este important sa ai mobilier care sa nu blocheze fereastra.

Decorul livingului tau nu depinde doar de regulile de amenajare, ci tine cont si de preferintele si nevoile fiecarei persoane. Daca identifici si corectezi lucrurile pe care nu trebuie sa le faci atunci cand amenajezi un living, este imposibil sa nu reusesti sa obtii camera deosebita si spectaculoasa, decorata cu bun gust si atentie, pe care ti-ai dorit-o din totdeauna.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

6 thoughts on “Greseli de evitat in amenajarea livingului

  1. Am descoperit multe aspecte noi din acest articol, care m-au facut sa reflectez asupra subiectului. Este evident ca autorul si-a dedicat timpul pentru a realiza o cercetare amanuntita si pentru a oferi cititorilor informatii relevante.

  2. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in articol. Autorul a adus argumente solide si a sustinut fiecare afirmatie cu dovezi clare. Este un material care merita citit cu atentie.

  3. Articolul este foarte interesant si detaliat, oferind informatii importante despre subiectul discutat. Mi-a placut modul in care autorul a abordat tema si mi-a deschis noi perspective asupra acesteia.

  4. Ma bucur ca am dat peste acest articol, mi-a deschis noi perspective asupra subiectului si m-a facut sa ma gandesc mai mult la implicatiile acestuia. Recomand cu caldura lectura acestui articol.

  5. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Autorul a abordat subiectul intr-un mod clar si concis, facandu-l usor de inteles pentru oricine.

  6. Articolul este foarte interesant si informativ, mi-a placut modul in care sunt prezentate informatiile despre subiect. Am descoperit multe lucruri noi citind acest articol.

Comments are closed.