Este important sa dispui de spatiul de depozitare necesar intr-o camera, mai ales daca vei depozita operele tale literare preferate.

Daca esti o persoana care iubeste sa citeasca si cea mai mare comoara a ta este colectia ta vasta de carti bine pastrate, cu siguranta visezi sa ai acasa un spatiu in care sa poti aseza cu grija fiecare opera literara, astfel incat sa te bucuri de hobby-ul tau in deplin confort si, de asemenea, sa te poti mandri cu ea in fata tuturor oaspetilor tai.

Si, desi s-ar putea sa crezi ca a amenaja o biblioteca acasa este o munca grea, adevarul este ca nu necesita atat de mult spatiu sau munca pe cat ai putea crede. Iata de ce trebuie sa tii cont:

Alege mobilierul potrivit pentru depozitarea cartilor

Spre deosebire de orice alte produse, cartile au nevoie de conditii speciale de depozitare.

De aceea, vei avea nevoie de etajere si rafturi incapatoare pe care sa dispui cartile in functie de preferintele tale.

Ia in calcul inaltimea si latimea acestora, pentru a le putea aseza fara a fi nevoie sa le inghesui.

Rafturile au scopul de a-ti oferi suport pentru carti, insa, in acelasi timp, le dau acestora si posibilitatea aerisirii corecte.

Amenajeaza biblioteca pe cel mai lung perete al camerei

Bibliotecile sunt elemente de decor care se potrivesc cel mai bine in spatii ample.

Astfel, pentru a amenaja o biblioteca in living, va trebui sa folosesti cel mai amplu spatiu, adica peretele cel mai lung.

Aici poti dispune corpurile de mobilier, astfel incat cartile tale sa fie expuse armonios.

Daca nu ai la dispozitie aceasta varianta, poti opta pentru o biblioteca pe colt, care sa se deschida pe doua jumatati de perete.

Aceste tipuri de amenajari sunt recomandate fiindca te ajuta sa exploatezi spatiul intr-un mod cat mai eficient.

Amenajeaza o biblioteca tip curcubeu

In functie de tipul livingului tau si de stilul acestuia, poti opta pentru amenajarea de tip curcubeu a bibliotecii.

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa stabilesti culoarea pentru care vei opta pentru camera, astfel incat amenajarea sa o puna in valoare.

Biblioteca tip curcubeu este uimitoare si iese in evidenta intotdeauna, asa ca, daca vei dori o adevarata piesa de rezistenta in livingul tau, tocmai ti-am oferit solutia.

Amenajeaza cartile pe sectiuni

Pentru a organiza cartile pe rafturi, cel mai bine este sa creezi sectiuni in functie de diferite teme: romane istorice, science-fiction, literatura clasica, istorie, biografie, bucatarie, stil de viata…

De asemenea, le poti organiza in functie de autor. Iar in cazul in care este vorba de acelasi autor care a scris carti pe teme diferite, dar ti-ai organizat biblioteca pe sectiuni tematice, tema va avea prioritate.

Fiecare carte va trebui sa fie inclusa in propriul subiect, chiar daca vei separa autorul.

Daca dispui de spatiu liber, cu atat mai bine, in acest fel poti sa aduci acasa noi carti preferate.

Ilumineaza corespunzator biblioteca

Un iluminat adecvat este esential in fiecare camera sau incapere din casa noastra, dar mai ales intr-o biblioteca.

Nimanui nu-i place sa fie nevoit sa strambe din ochi pentru a deslusi sau a citi cateva cuvinte.

Din acest motiv, este foarte important sa se conceapa o schema de iluminat adecvata, precum si tipul corect de lumina.

In cadrul acestei scheme, trebuie sa dispui de o lumina ambientala, care va umple cea mai mare parte a camerei si care iti va oferi posibilitatea de a te deplasa in siguranta in camera.

In rest, adauga cateva lumini pentru a ilumina rafturile. Daca poti folosi lampi incastrate, cu atat mai bine, dar daca nu poti, foloseste lampi de perete sau benzi luminoase cu becuri LED.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

7 thoughts on “Cum sa amenajezi o biblioteca in livingul tau

  1. Articolul m-a facut sa reflectez asupra propriilor opinii si cred ca este important sa ne informam cat mai bine inainte de a emite judecati sau de a lua decizii importante. Recomand acest articol tuturor celor interesati de subiectul abordat.

  2. Sunt de acord cu majoritatea punctelor de vedere expuse in articol, insa as adauga ca subiectul ar fi putut fi dezvoltat mai mult pentru a oferi o perspectiva mai ampla asupra temei discutate. Cu toate acestea, consider ca este un material valoros si educativ.

  3. Mi-a placut modul in care autorul a structurat informatiile si a prezentat exemple relevante pentru a sustine argumentele sale. Am invatat multe lucruri noi citind acest articol si sunt recunoscator pentru aceasta experienta.

  4. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o viziune detaliata asupra subiectului abordat. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate si de modul in care autorul a argumentat fiecare punct de vedere.

  5. Promovarea online este o parte cruciala a succesului oricarei afaceri in ziua de azi. Acest articol ofera informatii valoroase si usor de inteles despre cum putem sa ne promovam eficient produsele sau serviciile pe internet.

  6. Am gasit multe sfaturi practice in acest articol care m-au ajutat sa-mi imbunatatesc strategia de marketing online. Este important sa fim mereu la curent cu noile tendinte si tehnici pentru a obtine rezultate bune in mediul online.

  7. Articolul este foarte interesant si util, oferind informatii detaliate despre cele mai bune metode de promovare online. Este important sa folosim strategii eficiente pentru a ne face cunoscuti pe internet si acest articol ne ajuta sa intelegem cum putem face acest lucru.

Comments are closed.