Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/r88428eman/public_html/joojoo.ro/wp-content/themes/chromenews/functions.php on line 450

Descopera cateva recomandari practice pentru  proteja si imbunatati textura si culoarea parului vopsit

Salonul poate fi un loc grozav pentru a-ti vopsi suvitelor, dar ce zici de mentinerea parului tau minunat? Ai nevoie de cateva sfaturi care sa te ajute sa-ti ingrijesti parul vopsit, acasa, fara a face risipa de bani!

A-ti vopsi parul inseamna a permite substantelor chimice sa-ti patrunda in suvite ori bucle, facandu-le astfel predispuse la uscare, deteriorare si rupere.

De asemenea, parul vopsit poate deveni fara viata si tern, fara ingrijirea ulterioara potrivita. Iata asadar ce ne spun specialistii:

Asteapta trei zile inainte de a spala parul proaspat vopsit

Nu te grabi! Lasa sa treaca cel putin 72 de ore dupa vopsire – altfel, culoarea se va spala usor. Prelucrarea chimica din timpul vopsirii parului lasa cuticulele parului deschise si predispuse la deteriorare. Vopselele de par modifica chimic structura parului. Acest nou par este mai poros si mai susceptibil la deteriorare.

Foloseste un sampon protector

Tipul de sampon pe care il utilizezi joaca un rol major in a impiedica culoarea parului sa nu-si piarda din vitalitate. Cand te speli pe par, alege un sampon special formulat pentru parul vopsit – acesta iti va proteja parul si va echilibra pH-ul natural.

Sampoanele de acest tip iti mentin culoarea parului si asigura ca aceasta nu se estompeaza rapid. De asemenea, produsele acestea contin ingrediente hidratante si hranitoare care iti revitalizeaza si repara parul. Evita sampoanele cu ingrediente dure, cum ar fi sulfati si alcool. Iti vor indeparta culoarea si umezeala din par.

Samponati-va parul vopsit mai putin frecvent

Spalarea frecventa a parului vopsit va face ca vopseaua sa se piarda si culoarea sa se estompeze. Aceasta iti indeparteaza parul de uleiurile sale naturale, lasandu-l uscat, neatractiv si lipsit de viata. Pentru a preveni acest lucru, spala-ti parul mai rar. Acest lucru va face ca si culoarea parului sa arate vibranta.

Folositi sampon uscat

Nu puteti face compromisuri in ceea ce priveste igiena, asa ca in zilele dintre spalari, utilizati un sampon uscat pentru par vopsit, pentru a absorbi grasimea, murdaria si acumularea de produs. Acest lucru va scapa de murdarie firele fara a va indeparta culoarea parului (cauzata altfel de samponarea frecventa).

Nu uita de balsam

De fiecare data cand iti samponezi parul vopsit, trebuie sa folosesti un balsam. Asigurati-va ca balsamul este potrivit pentru par vopsit. Aceste balsamuri formeaza o bariera de protectie pe firele de par, ce ajuta la etansarea cuticulelor si la blocarea umiditatii. Se adauga stralucire, volum si stralucire parului tau. De ce sa nu te bucuri de un par moale, sanatos si lucios?

Evita temperaturile ridicate

Incearca sa faci dusuri reci sau caldute, deoarece apa fierbinte poate deteriora si estompa parul vopsit. Acest lucru este valabil si pentru aparatele de coafare cu caldura, cum ar fi ondulatoarele, aparatele de indreptat parul si uscatorul de par.

Invelisul exterior protector al parului este perturbat pe masura ce caldura deschide cuticula si vopseaua curge cu usurinta. Foloseste un ser sau un spray de protectie termica pentru par ori de cate ori trebuie sa-ti coafezi parul.

8 thoughts on “Sfaturi pentru ingrijirea parului vopsit

  1. Ma bucur ca am descoperit acest articol despre alimentatia sanatoasa si beneficiile ei asupra organismului. Este motivant sa stiu ca pot avea un impact pozitiv asupra sanatatii mele prin alegerile pe care le fac in ceea ce priveste alimentatia.

  2. Articolul de pe joojoo.ro este foarte interesant si util pentru cei care doresc sa afle mai multe despre cum pot sa-si imbunatateasca sanatatea prin alimentatie. Este important sa avem grija ce mancam si sa ne educam cu privire la beneficiile unei diete echilibrate.

  3. Informatiile prezentate in articol sunt foarte relevante si ar trebui sa fie luate in considerare de parinti, dar si de cadrele didactice. Timpul petrecut pe internet sau cu jocurile video poate afecta concentrarea, capacitatea de socializare si starea emotionala a copiilor. Este important sa ne implicam activ in educatia lor digitala si sa le oferim suportul necesar pentru a naviga in mod responsabil in mediul online.

  4. Articolul abordeaza o tema interesanta legata de impactul tehnologiei asupra copiilor si adolescentilor. Este important sa fim constienti de efectele negative pe care le poate avea excesul de timp petrecut in fata ecranelor asupra sanatatii mentale si fizice a tinerilor. Educatia si comunicarea deschisa cu acestia sunt cheia pentru a gasi un echilibru intre beneficiile si riscurile tehnologiei.

  5. Consider ca acest articol ar trebui citit de cat mai multe persoane, deoarece aduce in atentie informatii valoroase si relevante pentru societatea noastra.

  6. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in articol. Autorul a reusit sa ofere o perspectiva echilibrata si bine argumentata asupra temei discutate.

  7. Ma bucur ca am dat peste acest articol. Subiectul este de actualitate si mi-a deschis ochii asupra unor aspecte importante pe care nu le luasem in considerare pana acum.

  8. Articolul este foarte interesant si informativ. Am descoperit multe lucruri noi despre subiectul abordat si apreciez munca depusa de autor in cercetarea acestuia.

Comments are closed.