In ultimii ani, tigarile traditionale au fost inlocuite, de multe persoane, cu cele electronice. Astfel de schimbari au fost observate mai mult inca din timpul pandemiei, cand munca de la birou s-a mutat acasa, iar oamenii au dezvoltat diverse vicii, precum fumatul in interior.

Totusi, specialistii s-au aratat impotriva substantelor care se regasesc in tigarile electronice si au fost efectuate diverse studii referitoare la acestea, pentru a arata ce tipuri de efecte ar putea sa cauzeze utilizarea lor in timp. 

In cele ce urmeaza, vei descoperi cateva motive pronuntate de specialisti in legatura cu acest tip de produse existente pe piata.

Iata ce spun specialistii despre folosirea tigarilor electronice:

Specialistii au efectuat o serie de teste si studii referitoare la efectele care apar pe termen lung, in urma consumului de tigari electronice. 

Desi se poate diminua consumul de nicotina si, in special, de gudron, exista si parti negative pe care le au acestea pentru sanatate. 

Indiferent de tipologia de tigara, precum vape-ul, narghilea electronica de pe merlin.ro, de unica folosita sau nu, acestea contin substante toxice, intr-un numar mai mic fata de cele din tigarile traditionale, dar care pot provoca iritatii ale gatului sau tuse. 

De altfel, pot provoca inflamatii cornice la nivel pulmonar si pot afecta frecventa cardiaca. Medicii americani au descoperit, in urma unui studiu, ca pot provoca si dureri in piept sau provocarea senzatiei lipsei aerului.

Pe de alta parte, consumul indelungat de tigari electronice ar putea sa fie transformat intr-un viciu constant si zilnic, aspect care poate avea efecte negative asupra sanatatii. 

Existenta multor arome pe piata, pentru aceste tipologii de dispozitive, ar putea reprezenta, in alta ordine de idei, o tentatie pentru persoanele care nu au indeplinit varsta majoratului. 

De altfel, in spatiul public au fost promovate, de-a lungul timpului, ca o alternativa mai “sanatoasa”, insa specialistii sustin ca reprezinta, de fapt, un mod care nu ii ajuta pe multi dintre oameni sa se lase de viciul fumatului. 

De asemenea, unii dintre specialisti sustin faptul ca persoanele care nu au fumat pana acum si au utilizat direct tigarile electronice ar avea sanse mari ca, mai tarziu, sa se apuce de tigarile traditionale.

Nu in ultimul rand, si inhalarea aburilor de catre celelalte persoane poate reprezenta un aspect negativ pentru sanatate. Si cei care sunt fumatori pasivi sunt expusi la riscuri, nu doar cei care fumeaza activ tigari electronice sau traditionale. 

In aer sunt dispersati anumiti compusi chimici care pot provoca diverse afectiuni ale cailor respiratorii. Atat in spatiile inchise, cat si in cele deschise, fumatorii pasivi predispusi la astfel de medii pot capata probleme de sanatate precum tuse, iritatiile ale esofagului, cailor respiratorii, dar si alergii.

Specialistii nu recomanda consumul acestor produse, deoarece contin o varietate de substante chimice care, pe termen lung, pot declansa anumite probleme de sanatate. 

De asemenea, exista posibilitatea ca, din cauza dispozitivului respectiv, sa ingerezi substanta care reda aroma aleasa, adica lichidul care se regaseste in recipient. De altfel, pe langa problemele de sanatate pe care le poate genera, atat tigarile traditionale, cat si cele electronice reprezinta surse de poluare a mediului inconjurator.

5 thoughts on “TREI motive pentru care specialistii sunt impotriva substantelor care se regasesc in tigarile electronice

  1. In concluzie, este esential sa fim informati cu privire la riscurile asociate cu utilizarea tigarilor electronice si sa ne gandim de doua ori inainte de a le folosi. Sanatatea noastra trebuie sa fie intotdeauna pe primul loc.

  2. Specialistii au evidentiat faptul ca multe dintre substantele din tigarile electronice pot fi nocive pentru plamani si pot cauza afectiuni grave. Acest lucru ar trebui sa fie un motiv serios de ingrijorare pentru toti cei care folosesc aceste dispozitive.

  3. Articolul prezinta argumente solide impotriva substantelor prezente in tigarile electronice, subliniind riscurile pe care le prezinta pentru sanatatea umana. Este important sa fim constienti de acest aspect si sa luam masuri pentru a ne proteja.

  4. In plus, este evident din articol ca tigarile electronice contin substante chimice periculoase si pot fi considerate un factor de risc pentru aparitia unor afectiuni precum cancerul pulmonar sau bolile cardiace. Este important sa constientizam impactul nociv al acestor produse si sa luam masuri pentru a reduce utilizarea lor.

  5. Articolul prezinta argumente solide impotriva substantelor nocive din tigarile electronice, precum efectul acestora asupra sanatatii respiratorii si a sistemului cardiovascular. Specialistii sustin necesitatea reglementarii acestor produse pentru a proteja populatia impotriva potentialelor efecte negative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *