Mopurile cu aburi sunt instrumente de curățare inovatoare care folosesc aburul pentru a îndepărta murdăria și bacteriile de pe diverse suprafețe. 

Acestea funcționează prin transformarea rapidă a apei în abur sub presiune, care poate elimina cu ușurință murdăria și petele.

Foarte multe persoane pun accent pe întreținerea curățeniei, făcând tot ce le stă în putință pentru ca locuința să arate impecabil din acest punct de vedere. 

Există desigur și mici excepții, dar nu vom discuta deloc despre ele aici. Cei amintiți anterior nu de puține ori sunt în pas cu tehnologia atunci când vine vorba de achiziționarea de aparate care să îi ajute cât mai mult atunci când fac curat.

Printre aceste aparate se numără și mopul cu aburi, cel care, nu de puține ori, poate face minuni, deoarece te ajută să cureți în profunzime aproape orice suprafață și chiar să scoți unele dintre cele mai dificile pete de pe mocheta ta cea nouă.

 Pe lângă asta, te mai poate ajuta și atunci când vine vorba de igienizarea locuinței tale, fiind capabil să omoare aproape toți germenii și toate bacteriile, într-un procent de până la 99%.

Avantajele sunt imense 

Foarte multe avantaje, nu-i așa? Cu toate acestea, mulți încă nu sunt „pregătiți” să renunțe la aspiratorul clasic, fiind mai conservatori de fel. 

Acest articol îl scriem pentru cei care au luat hotărârea să cumpere un mop cu aburi de calitate, de care să se poată folosi pentru o perioadă cât mai lungă de timp și care să îi ajute să facă curat într-un timp mai scurt – până la urmă timpul este singura resursă pe care nu o mai putem recupera o dată ce am pierdut-o.

Unul din principalele avantaje ale mopurilor cu aburi este că acestea nu necesită utilizarea de produse chimice de curățare. Aburul produs de mop este suficient pentru a îndepărta murdăria și bacteriile, ceea ce face ca aceste mopuri să fie o opțiune mai sigură și mai ecologică pentru curățarea casei.

E important de știut că există mopuri cu aburi alimentate cu baterii Li-Ion, care oferă o mai mare libertate de mișcare. 

Pentru a avea garanția că ai luat cea mai bună decizie pentru tine, va trebui să te gândești la mai multe lucruri, iar primul pe lista noastră este tipul alimentării care ți se potrivește cel mai bine. 

Aici tu vei avea de ales între un model cu cablu (o să ai nevoie de o priză la îndemână) și un model de mop cu aburi care este echipat cu un acumulator Li-Ion, așadar unul care ne oferă o libertate mult mai mare de mișcare deoarece nu mai suntem limitați de prezența unei surse de curent și de lungimea cablului. 

aspiratoare cu acumulator

În cazul în care ai o casă de dimensiuni mari vei avea însă probleme cu lungimea cablului, deci recomandăm mopul cu acumulator.

În plus, unele mopuri cu aburi vin cu diferite atașamente care pot fi folosite pentru a curăța diferite suprafețe sau obiecte. 

De exemplu, unele modele pot avea atașamente pentru curățarea ferestrelor, a băilor sau a canapelelor. Aceste atașamente pot fi foarte utile pentru a ajunge în locurile greu accesibile sau pentru a curăța suprafețele delicate care ar putea fi deteriorate de un mop tradițional.

Cat de mult conteaza autonomia

Dacă te-ai hotărât asupra mopului cu acumulator atunci trebuie să îl alegi pe cel care este capabil să ofere cea mai mare autonomie de funcționare fără a fi necesară reîncărcarea bateriei. 

Până la urmă, degeaba avem acea libertate de mișcare dacă bateria se va descărca după doar câteva minute, nu-i așa? 

Mai trebuie să ai în vedere și prezența unui filtru de calcar activ, mai ales dacă vei folosi des apa direct de la robinet, iar puterea pe care o va avea mopul este și ea importantă, deoarece ea ne spune cât de repede se vor produce aburii.

 

6 thoughts on “Afla care sunt avantajele pe care ti le ofera curatarea cu aburi

  1. Un alt avantaj major al curatarii cu aburi este faptul ca aceasta metoda este extrem de versatila, putand fi folosita pentru curatarea diverselor tipuri de suprafete precum podele, covoare, mobila sau chiar obiecte sanitare. Astfel, economisim timp si bani prin utilizarea unui singur aparat pentru multiple scopuri de curatare.

  2. Curatarea cu aburi este o metoda eficienta si ecologica de a elimina murdaria si bacteriile de pe suprafetele din casa, fara a folosi substante chimice agresive. Astfel, nu doar ca protejam mediul inconjurator, dar avem si garantia unei curatenii profunde si sanatoase.

  3. Pe langa curatarea eficienta a suprafetelor, curatarea cu aburi are si un efect de dezinfectare puternic. Acest lucru inseamna ca nu doar ca vei avea o casa mai curata, ci vei reduce si riscul de imbolnavire datorita bacteriilor sau virusurilor prezente in mediul in care traiesti. Astfel, investitia intr-un aparat de curatat cu aburi poate aduce beneficii pe termen lung pentru intreaga familie.

  4. Curatarea cu aburi este o metoda eficienta si ecologica de a elimina murdaria si bacteriile din locuinta. Avantajele ei sunt multiple, de la eliminarea petelor dificile pana la eliminarea acarienilor si a altor alergeni care pot afecta sanatatea. In plus, nu necesita folosirea produselor chimice agresive, ceea ce este benefic atat pentru mediul inconjurator, cat si pentru sanatatea noastra.

  5. Pe langa faptul ca curatarea cu aburi este o solutie mai eco-friendly, ea are si beneficii pentru alergici sau persoanele care sufera de sensibilitati la anumite substante chimice. Aburul elimina eficient acarienii, mucegaiul si alte alergeni care pot afecta starea de sanatate a celor din jur. In plus, aceasta metoda de curatare este mai economica pe termen lung, deoarece nu necesita achizitionarea periodica a diferitelor produse de curatenie.

  6. Curatarea cu aburi este o metoda eficienta si ecologica pentru curatarea diferitelor suprafete din casa. Avantajul principal este ca aburul poate ajunge in locurile greu accesibile unde detergentii obisnuiti nu pot patrunde, eliminand astfel bacteriile si microbii nocivi. De asemenea, aceasta metoda nu implica utilizarea substantelor chimice agresive, fiind astfel mai sigura pentru sanatatea noastra si a mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *