Gusturile noastre personale ar trebui sa se reflecte in decor. Culorile, formele si modelele elementelor de mobilier ar trebui sa fie pe placul nostru.

In acest fel, vom fi mai mandri de casa si o vom putea pune in valoare. Este foarte important sa cunoastem trucurile pentru o atmosfera care sa favorizeze buna dispozitie.

Exista multe moduri de a lucra cu interiorul, dar trebuie sa avem grija sa ne alegem corect resursele.

Nu este o chestiune de a le alege la intamplare, asa ca iti recomandam sa analizezi situatia actuala a fiecarei camere si sa gasesti acele elemente care vor face ca intregul sa arate mai frumos si mai elegant.

Casa noastra spune multe despre noi: despre gusturile, hobby-urile, preferintele noastre…

De aceea, in acest articol iti vom oferi cateva sfaturi simple de decorare care te vor ajuta sa imbunatatesti aspectul casei tale si pe care le poti pune in aplicare pentru a da armonie si frumusete interiorului locuintei tale.

Fa-ti un plan

Daca ai posibilitatea sa colaborezi cu un arhitect, nu ezita sa ii ceri cateva sfaturi.

In afara de ajutorul pe partea estetica, te va ajuta si cu vizualizarea digitala si iti vei putea face o idee mai buna asupra amenajarii interioare.

Niciun proiect de amenajare interioara nu ar trebui sa inceapa fara un plan bine facut. Nu incepe shoppingul fara sa iei in calcul dimensiunile mobilierului.

Poti gasi, de exemplu, obiectele preferate de mobilier pentru living si in magazinele online si sa le alegi pe cele care corespund stilului pe care l-ai ales.

Foloseste-te de culori pentru a crea spatiu

Culorile joaca un rol mai important decat ti-ai imagina. O amenajare bine gandita poate transforma radical incaperile, facandu-le sa para fie mai mari, fie mai mici.

Culorile deschise si lumina pot crea efectul de mai mult spatiu, pe cand obiectele de mobilier voluminoase aglomereaza si micsoreaza camera.

Lumineaza corespunzator

Pe timp de zi, profita cat mai mult de lumina naturala si fa amenajarile in consecinta. Spre exemplu, amplaseaza biroul de lucru cat mai aproape de fereastra ca sa te bucuri de ea.

Este buna si din punct de vedere economic, dar si al sanatatii. In plus, nicio lumina artificiala nu o poate substitui.

Pe timp de seara si de noapte, lumineaza ambiental casa si accentueaza acolo unde ai nevoie.

De exemplu, baia este singura unde poti sa ai lumina centrala si mai rece. In rest, profita de cea calda si lumineaza punctele de interes cum ar fi zona de luat cina, bucataria, biroul.

Alege texturile corect

In functie de ce aspect vrei sa ii conferi casei, alege texturile. In timp ce lemnul face o camera confortabila si calda, piatra o transforma intr-una mai rece, dar mai curata.

Obiectele din piele se vor preta mai bine in combinatie cu unele de lemn, in timp ce mobilierul din materiale textile va merge intotdeauna mai bine cu podele din piatra.

Inspira-te din natura

Tonurile verzui sunt cele mai asociate cu lumea naturii. Aceasta culoare reprezinta perfect sentimentul de abundenta si vitalitate.

De asemenea, ajuta la crearea unui sentiment de izolare. Verdele da aspectul unor elemente botanice luxuriante, iar acest lucru aduce forta si vitalitate interioarelor.

Piesele albastre sunt un element perfect pentru a aduce in casele noastre amintirea marii sau a cerului.

Aceasta culoare este una dintre cele mai versatile, deoarece, in functie de nuanta sa, poate fi indrazneata si stralucitoare sau moale si calma. Poti obtine aceste senzatii prin incorporarea ei in canapele, perne, perdele sau tablouri.

Transmite un sentiment de veselie si vitalitate in camera de zi, cu o nota de soare de vara. Tonurile de portocaliu, galben sau crem emana vibratii insorite, ceea ce le face o paleta populara pentru a incalzi orice camera din casa.

Fa legatura intre exterior si interior

Cei mai buni aliati pentru a realiza acest lucru sunt ferestrele, balcoanele si terasele. In plus, incearca sa pozitionezi masa de dining intr-un mod care sa permita luminii sa circule.

Nu aseza piese mari sau voluminoase in fata surselor de lumina naturala.

Cu putina imaginatie si creativitate, poti realiza acest lucru. Adica, daca este vorba de o camera de zi de la etaj care nu se deschide spre balcon sau terasa, elibereaza zona ferestrelor si lasa interiorul si exteriorul sa se uneasca in acelasi element.

O casa este mai interesanta atunci cand pare ca este locuita si nu arata ca un catalog de mobila.

Nu uita sa asezi obiecte de arta de care esti pasionat, suveniruri de familie si de calatorie si fotografii care te fac fericit si care exprima cine locuieste in acest spatiu.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

6 thoughts on “Reguli de baza pentru designul interior

  1. Multumesc autorului pentru sfaturile utile oferite in acest articol. Voi tine cont de ele si voi incerca sa le aplic in rutina mea zilnica pentru a mentine un mediu sanatos in jurul meu.

  2. Sunt uimit de cate bacterii se pot gasi in locuri aparent curate din casa noastra. Este esential sa fim mai atenti la igiena si sa ne protejam impotriva acestor pericole invizibile.

  3. Este impresionant sa descopar cat de multe beneficii pot avea regulile de igiena si curatenie asupra sanatatii noastre. Cu siguranta voi incerca sa aplic cele mentionate in articol pentru a-mi imbunatati calitatea vietii.

  4. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind detalii importante despre subiectul discutat. Mi-a placut modul in care au fost prezentate informatiile, clar si concis.

  5. Totusi, trebuie sa fim atenti la calitatea apei pe care o consumam, deoarece unele surse pot contine impuritati sau substante chimice daunatoare. Este recomandat sa bem apa filtrata sau imbogatita cu minerale pentru a ne asigura ca beneficiem de toate proprietatile ei benefice.

  6. Articolul de pe joojoo.ro vorbeste despre beneficiile consumului de apa pentru sanatatea noastra. Este foarte important sa fim hidratati corect pentru a mentine functiile organismului in parametri optimi. Autorul subliniaza faptul ca atunci cand bem suficienta apa, ne ajutam corpul sa elimine toxinele si sa functioneze corect.

Comments are closed.