Camera de zi este, fara indoiala, unul dintre spatiile centrale ale unei case. Rezervata pentru relaxare, dar si pentru intalniri familiale sau sociale, ea este centrul nervos al vietii intr-o casa.

De obicei, i se aloca cea mai mare suprafata, motiv pentru care este necesar sa se planifice bine toate detaliile pentru a obtine o atmosfera confortabila, functionala si, mai presus de toate, primitoare.

Uneori ne este clar ca avem nevoie de o schimbare, dar nu stim de unde sa incepem si este dificil sa o facem sa se intample.

Prin urmare, atunci cand ne gandim la idei de decorare, trebuie sa tinem cont de acest caracter multifunctional: social, familial, de odihna sau chiar de lucru.

Cu toate acestea, exista multe aspecte pe care le putem imbunatati, in functie de gusturile si nevoile noastre. Aici dorim sa iti oferim un punct de plecare pentru a incepe sa te gandesti la cum vrei sa fie viitorul tau living.

Delimiteaza zonele distincte ale incaperii

In orice incapere amenajata dupa anumite reguli de design este important sa existe un punct focal de interes catre care se indreapta privirea vizitatorului.

Fie ca e vorba de o zona anume, delimitata cu ajutorul unui covor elegant, de o piesa valoroasa de arta amplasata pe unul dintre pereti sau chiar de privelistea de afara vazuta de pe un geam imens, amenajarea trebuie facuta astfel incat, in final, privirea sa fie atrasa catre acel loc.

Pentru ca in incapere sa creezi atat spatii functionale, cat si amenajate estetic, tine cont de principalele zone pe care vrei sa le delimitezi inainte sa incepi amenajarea propriu-zisa.

Incearca sa creezi spatii diferite pentru fiecare dintre aceste destinatii, cu rol bine delimitat, unde copiii sa nu te deranjeze atunci cand, de exemplu, ai de lucru la birou.

Daca este un spatiu dreptunghiular, este de preferat sa optezi pentru o dispunere in forma de L, cu un coltar cu sezlong sau o canapea plus un fotoliu.

Este important ca zona canapelei sa fie cat mai aproape de ferestre sau de balcon pentru a profita la maximum de lumina naturala, deoarece acest lucru va face din ea un spatiu extrem de placut.

O alta optiune de amenajare este in jurul unui punct focal, adica un element cheie, cum ar fi un semineu, o fereastra cu vedere, o biblioteca sau un perete acoperit cu caramida sau tapet.

Combina vechiul cu noul

Nu ezita sa adaugi piese noi chiar daca ai unele elemente decorative sau de mobilier de care nu vrei sa te desparti.

De exemplu, fotoliile sau scaunele cu linii si textura moderna, confortabila, perfect adaptate pentru coloana vertebrala, sunt o solutie binevenita la scaunele vechi, rigide, de lemn.

De asemenea, nu ezita sa achizitionezi un obiect vintage pe care sa il pui in evidenta cu masuta noua de cafea sau pe comoda TV, parte a noului tau mobilier de sufragerie.

Sau poate ca ai pastrat de la bunica ta cateva tavi de argint sau un set de cesti, perfecte pentru impresionat musafirii. Fiecare dintre aceste obiecte poate avea o istorie interesanta, care merita pusa in valoare.

Adu mai multa natura in casa ta

Unul dintre cele mai decorative elemente care exista, atat in interior, cat si in exterior, sunt plantele sau florile.

Decorarea cu plante da o nota de viata si lumina oricarui spatiu si, de asemenea, iti infrumuseteaza casa.

Cu ajutorul unei plante decorative inalte de exemplu, poti crea o mica oaza de relaxare in zona de socializare, adica doza binevenita de oxigen in acea portiune de sufragerie.

Pentru alte adaosuri de efect, foloseste ghivece cu plante mai mici, de exemplu pe masuta de cafea sau pe biroul la care lucrezi.

Alegerea plantelor pentru camera de zi nu este doar o chestiune de estetica. Alege-le si in functie de lumina naturala de care dispui, de locul in care le vei amplasa si de beneficiile pe care ti le pot oferi.

Plantele de interior in decor nu au doar multiple beneficii estetice, ci si psihologice, ceea ce le face un element imbatabil pentru decorarea casei.

Nu toate plantele sunt potrivite pentru fiecare camera de zi. Cerintele de lumina si temperatura ale fiecarei specii sunt diferite, asa ca trebuie sa le alegi in functie de caracteristicile casei tale.

Indiferent de spatiu, opteaza pentru piese care sa se completeze reciproc dar, in acelasi timp, sa formeze un tot unitar.

Un element decorativ suplimentar, de exemplu un lampadar inalt in zona de socializare, va fi un accesoriu binevenit care va „lega” toate piesele pentru coerenta intregii incaperi.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

5 thoughts on “Cum vrei sa fie viitorul tau living?

  1. Mi-ar fi placut sa vad mai multe exemple sau studii de caz care sa sustina afirmatiile facute in articol. In plus, cred ca ar fi fost util sa se ofere recomandari practice pentru cei care doresc sa aplice informatiile prezentate.

  2. Sunt de acord cu majoritatea punctelor prezentate in articol, dar as adauga ca ar fi fost util sa se discute si despre alte aspecte legate de subiect. Totusi, apreciez efortul depus de autor pentru a oferi o viziune cuprinzatoare.

  3. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului. Mi-a placut cum autorul a abordat problema si a prezentat argumentele sale intr-un mod clar si concis.

  4. Ma bucur sa vad ca se pun accentul pe inovatie si pe adoptarea noilor tehnologii in acest articol. Este important sa fim mereu la curent cu ultimele tendinte din domeniu pentru a putea evolua si a ne adapta la schimbarile din industrie.

  5. Articolul de pe https://www.joojoo.ro/?p=459 este extrem de interesant, oferind informatii valoroase despre tehnologiile emergente din domeniul IT. Autorul a surprins foarte bine impactul pe care aceste tehnologii il au asupra societatii si a mediului de afaceri.

Comments are closed.