Atunci cand va aflati in cautarea unei masini de spalat este bine sa luati in considerare o serie de aspecte importante. Asta deoarece nu va cumparati in fiecare zi electrocasnice de mari dimensiuni, iar daca o alegere potrivita va poate costa putin mai mult decat v-ati fi asteptat, un model cu performante slabe va poate face sa regretati decizia. Cea mai buna masina de spalat este cea cu uscator inclus, deoarece ofera o multime de avantaje fata de cele obisnuite.

Pe langa faptul ca ocupa mult mai putin spatiu acolo unde o veti aseza, o masina de spalat rufe cu uscator poate costa mai putin decat una pentru spalat si alta pentru uscat la un loc. In plus, este mai usor de folosit si poate usca in mod automat hainele dupa spalarea lor. 

Daca doriti uscarea automata a hainelor este recomandat insa sa incarcati masina mai putin, deoarece capacitatea de uscare este intotdeauna sub cea de spalare.

Caracteristicile importante ale masinii de spalat cu uscator

Pentru a stabili capacitatea de spalare necesara, este important sa va ganditi la ce cantitate de haine spalati deodata de obicei. 

O masina cu capacitate mare este o investitie buna daca spalati frecvent cantitati mari de haine, sau daca aveti de gand sa faceti asta pe viitor. Totusi, o capacitate de spalare de aproximativ 6 kg este considerata de multi suficienta.

Fiecare model are o eficienta energetica anume, clasificata pe clase energetice. Cele mai eficiente astfel de clase sunt A+++, A++ si A+, asadar pentru a face economie la curentul electric va trebui sa alegeti un aparat care sa faca parte din una dintre aceste clase. In unele cazuri producatorul specifica si consumul aproximativ de kWh/an si consumul de litri de apa/an.

Printre alti factori de care ar trebui sa tineti cont se afla programele de spalare si nivelul de zgomot produs. Programele de spalare trebuie sa fie in numar cat mai mare, sau cel putin cele de care aveti nevoie. Consultati cu atentie descrierea produsului pentru a stabili daca are programele necesare. 

Este bine sa alegeti un model care sa faca un zgomot in timpul centrifugarii de maxim 70 dB. Retineti ca zgomotul in timpul centrifugarii este mai mic decat cel produs in timpul spalarii hainelor.

Care sunt cele mai fiabile masini de spalat cu uscator?

Exista o multime de branduri prezente in tara noastra, insa calitatea oferita poate diferi destul de mult, atat in functie de producator, cat si de la un model la altul. Un studiu recent, efectuat pe 35000 de persoane de catre o asociatie de consumatori, a stabilit ca printre cei mai buni producatori se afla Miele, Bosch, Zanussi si Electrolux.

Miele este cunoscut pentru producerea de masini de spalat cu uscator de calitate ridicata. Acestea sunt apreciate pentru performanta lor rapida si caracteristicile convenabile, fiind dotate cu sistem automat de dozare a detergentului, TwinDos, care masoara cantitatea optima de detergent pentru rufe cu precizie mare. 

De asemenea, ofera o gama larga de programe de spalare, inclusiv QuickIntenseWash pentru o spalare rapida si eficienta..

Bosch produce masini de spalat cu uscator care sunt compacte, dar ofera si o serie de caracteristici inteligente si usor de utilizat: programe rapide de 15 minute, pereti anti-vibratii pentru a reduce zgomotul, si un condensator auto-curatare care elimina nevoia de a-l mai curata manual. De asemenea, unele modele Bosch sunt compatibile cu Wi-Fi, permitandu-va sa operati masina de spalat si uscatorul de oriunde prin intermediul smartphone-ului sau a tabletei.

Zanussi ofera o gama de masini de spalat cu uscator care combina confortul si economia de spatiu cu caracteristici ceva mai inteligente: sistemele DelicateCare si SensorWash, care ofera flexibilitatea de a spala si usca hainele intr-un singur electrocasnic. De asemenea, Zanussi ofera o serie de programe rapide care va permit sa spalati si sa uscati hainele in doar 60 de minute.

Electrolux este un alt producator de top de masini de spalat cu uscator. Acestea sunt proiectate pentru a oferi o curatare puternica si eficienta, protejand in acelasi timp tesaturile pentru a prelungi durata de viata a textilelor. Multe dintre modelele Electrolux includ caracteristici precum Steam Refresh pentru a reduce cutele, precum si un sistem AutoAdjust care economiseste timp si energie ajustand automat durata ciclului in functie de greutatea si volumul incarcaturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *