Livingul este fara indoiala una dintre cele mai importante zone din intreaga locuinta. Este zona in care ne petrecem timpul in familie, in care ne intampinam prietenii si zona in care ne relaxam dupa o zi incarcata. Din aceste motive, este esential sa amenajezi livingul confortabil pentru intreaga familie. Alegerea pieselor de mobilier este vitala atat pentru relaxare, cat si pentru crearea unui spatiu echilibrat si armonios.

Planifica zona de living

Pentru inceput, este important sa planifici, in functie de dimensiunile livingului, locul fiecarei piese de mobilier. Poti crea un plan de hartie si sa utilizezi astfel eficient fiecare spatiu, pentru a evita aglomeratia. 

Pentru alegerea obiectelor de mobilier potrivite, ia in considerare masurarea spatiului, pentru a selecta mobilierul corect. Intr-un living mare, piesele de mobilier mici, pot parea nesemnificative, in timp ce un living mic si piese de mobilier mari, va fi supraaglomerat. 

In cazul obiectelor de mobilier comune, este esential sa fie plasate in locuri usor accesibile pentru intreaga familie. De exemplu, asezarea mesei si scaunelor de living in zona centrala, este mai utila comparativ cu asezarea ei lipita de perete. 

Dupa ce ai reusit sa iti faci o idee asupra amenajarii, gandeste-te la stilul obiectelor de mobilier. Poate iti doresti un stil rustic, contemporan, scandinav, industrial, boem. In jurul stilului, vei selecta fiecare piesa de mobilier, asadar acorda o atentie deosebita designului. 

Tine cont de modul in care va fi utilizat livingul

Tinand cont de scopul livingului, poti alege sa achizitionezi anumite obiecte de mobilier. Daca il folosesti ca si camera de zi pentru intreaga familie sau serveste si drept zona de luat masa, este imperativ sa alegi piese rezistente, durabile, potrivite fiecarei activitati. 

Observa arhitectura camerei pentru a crea puncte focale. Poti obtine acest lucru cu o masa din lemn masiv sau cu ajutorul unui tablou, situat deasupra zonei media. De asemenea, ia in considerare culoarea pieselor de mobilier, pentru a se potrivi cu zona de bucatarie si obiectele de decor.

Acest aspect este important, fiindca nuantele cromatice afecteaza in mod profund starea de spirit a intregului spatiu. 

Avand in vedere acest lucru, tonurile naturale neutre functioneaza de fiecare data. Sigur iti doresti sa te destinzi pe canapea sau sa ai o cina relaxanta. Pentru note de culoare, alege cateva perne colorate. 

Alege piesele de mobilier pentru camera de zi

Partea distractiva a procesului de amenajare, consta in selectarea obiectelor de mobilier. Porneste de la elementele de baza. O canapea draguta, un fotoliu colorat asezat intr-un colt pentru un accent de culoare, o masa si scaune pentru servit pranzul si cina, o masuta de cafea, toate acestea sunt piese ce trebuie avut in vedere. 

Bifeaza apoi pe lista materiale de buna calitate. Opteaza pentru obiecte de mobilier robuste, solide, care sa nu se deterioreze si sa necesite inlocuire la fiecare cativa ani. Nu uita ca fiecare obiect sa apartina stilului de decor pe care l-ai ales, pentru a evita formarea unui amalgam fara sens.

In ceea ce priveste canapeaua, fotoliile, scaune de dining, cauta tesaturi rezistente si de calitate. Iti vor oferi un confort sporit si o mai buna durabilitate si rezistenta in timp. 

Cumpara obiecte de mobilier care functioneaza in zona ta de living. Achizitioneaza o canapea extensibila, o comoda pentru TV care sa nu ocupe mult spatiu, biblioteci pentru cartile preferate, o masa si scaune dining rustice sau minimaliste, din lemn, pentru o nota calduroasa si confortabila.

Alege si alte piese complementare pentru zona de living. Odata ce ai identificat obiectele de mobilier de care ai nevoie in mod uzual, cauta piese care se potrivesc cu cele deja selectate, pentru a dispune de mai mult spatiu pentru depozitare. 

Adauga accente decorative

Odata ales mobilierul, ofera un factor instantaneu livingului si adauga cateva piese de accent. Acestea vor sparge monotonia si vor adauga personalitate incaperii. Elementele decorative bine alese, vor transforma spatiul intr-unul ordonat, echilibrat si relaxant.
 
Poti opta sa adaugi plante decorative, vase minimaliste, rafturi pentru carti industriale, perne colorate, taburete, statui, cutii pentru depozitare sau perdele si draperii care sa completeze perfect intreaga incapere.

Fiecare element in parte va adauga note de culoare, imbunatatind astfel intregul aspect. Selecteaza elemente de decor si piese de mobilier potrivite zonei de living moderne, precum cele ce pot fi regasite pe https://www.thehome.ro si imbunatateste aspectul intregii locuinte.

Piesele de mobilier nu trebuie sa fie punctul central al livingului, ci sa aduca un plus estetic, care sa combine intregul design, intr-un mod echilibrat.